Απάντηση στον Παναγιώτη Δαρίβα περί ονολατρείας των πρώτων χριστιανών

                    

Οι πρώτοι χριστιανοί που ακολούθησαν τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού και μετέπειτα των αποστόλων Του, ήταν οι λεγόμενοι Γνωστικοί πρωτο-χριστιανοί. Το όνομα αυτό το πήραν από τη λέξη Γνώσις, διότι η Γνώση που έλαβαν από τη διδασκαλία του Υιού του Ανθρώπου τους οδήγησε να γνωρίσουν αρχικά τον εαυτό τους και στη συνέχεια να έχουν τη Γνώση του Θεού. Η διδασκαλία έβαζε τους μυημένους σε αυτήν, να εφαρμόσουν το αρχαιότερο Απολλώνιο αξίωμα "Γνώθι σ'αυτόν", που ερμηνεύεται "Γνώρισε τον εαυτό σου". Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι, είναι να νομίζουν ότι γνωρίζουν τον εαυτό τους, ότι γνωρίζουν τη ψυχολογία τους. Μέσα στο ευρύ φάσμα της Γνωστικής διδασκαλίας εμπεριέχονται και τα σύνθετα επίπεδα της αλληγορικής, ή παραβολικής γλώσσας, με την οποία έχουν γραφτεί όλα τα αρχαία θρησκευτικά κείμενα του αρχαίου κόσμου. Οι ακαδημαϊκοί, οι ερευνητές, οι ιερείς, οι θεολόγοι, έχουν την εντύπωση ότι επειδή ασχολήθηκαν με τα κείμενα και τα διάβασαν ή ότι άλλο, ότι τα έχουν κατανοήσει ή ότι τα ερμήνευσαν σωστά. Αυτό όμως είναι μια μεγάλη αυταπάτη. Οι αρχαίοι μυθογράφοι της Ελληνικής μυθογραφίας-ηθογραφίας, οι μυημένοι φιλόσοφοι, καθώς και οι λεγόμενοι προφήτες, όταν έγραφαν τα κείμενα τους μετά από τις προσωπικές εσωτερικές τους εμπειρίες, τα έγραφαν έχοντας σαν βάση την απόκρυφη Γνωστική διδασκαλία και την αλληγορική γλώσσα. Θα πρέπει λοιπόν κάποιος να μιλάει την γλώσσα τους για να μπορεί να κατανοήσει τις κρυμμένες διδαχές και διδασκαλίες πίσω από το εξωτερικό γράμμα της διανόησης

Σε προσωπικό επίπεδο διαβάζω, ερευνώ και μελετώ τόσο την Ελληνική μυθολογία-ηθογραφία όσο και την Βίβλο αρκετά χρόνια. Μπορώ να διαβεβαιώσω με σχεδόν απόλυτη σιγουριά, ότι οι διδαχές και η μυστικές διδασκαλίες του Θεού Ία Χωβά, του Θεού Δία, καθώς και του Ιησού Χριστού, δεν κατανοήθηκαν ποτέ, δεν ερμηνεύτηκαν ποτέ στην πραγματική τους διάσταση. Ουσιαστικά οι πιστοί δεν έμαθαν ποτέ την πραγματική διδασκαλία. Και αυτό μπορώ να το αποδείξω μέσα από τα αρχαία κείμενα.

Εδώ και 20 χρόνια περίπου παρατηρείται μια είδους αναβίωση της αρχαίας πίστης προς το Ολύμπιο Πάνθεον. Δυστυχώς όμως υπάρχει και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των πιστών της αρχαίας θρησκείας με αυτή των ορθοδόξων χριστιανών. Εκτοξεύονται απειλές, λέγονται πολύ άσχημα λόγια, βρίζονται τα Θεία με πολύ χυδαίο τρόπο, από ποιούς; Από εκείνους που δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα εσωτερικό σχετικά με τον Θεό. Με υποκειμενικές διανοητικές γνώσεις, νομίζουν πως ξέρουν για τον Ία Χωβά ο οποίος είναι ο Θεός Βά(κ)χος, νομίζουν ότι ξέρουν για τον Θεό Δία, νομίζουν ότι ξέρουν για τον Ιησού Χριστό.

Εσείς κυρίες και κύριοι που διατρανώνετε τη πίστη σας στους αρχαίους θεούς και είναι δικαίωμά σας αυτό, είδατε ποτέ κάποιον αρχαίο θεό, είδατε ποτέ τον Θεό Δία; Συνομιλήσατε μαζί Του; Σας διαβεβαίωσε ότι είναι υπαρκτός Θεός; Ποιές είναι οι δικές σας αποδείξεις για την ύπαρξη του Θεού Δία; Δεν ξέρετε αν υπάρχει καν. Αλλά με μεγάλη ευκολία δέχεστε την ύπαρξή Του, ενώ εναντιώνεστε στην ύπαρξη του Ιησού Χριστού. Επίσης δέχεστε με την ίδια ευκολία την ύπαρξη αρχαιότερων Χριστών, όπως τον Διόνυσο Βάκχο (!!!), τον Χριστό των ινδών Κρίσνα, τον Χριστό των κινέζων Φού Χι, τον Χριστό των αιγυπτίων Ώρο κ.λ.π. Ποιές είναι οι αποδείξεις που έχετε όλοι εσείς για την ύπαρξή τους; Σας φανερώθηκαν και σας μίλησαν; Σε ποια γλώσσα; Γνωρίζετε αν καν υπήρξαν; Από που το γνωρίζετε; Γιατί τους δέχεστε με μεγάλη ευκολία, αλλά όταν πρόκειται για τον Ιησού Χριστό ξεσηκώνεται τον κόσμο με τις ανοησίες σας της μη ύπαρξής Του; Με τη δική σας λογική δεν πρέπει να υπήρξε ούτε ο Κρίσνα, ούτε ο Φου Χί, ούτε ο Διόνυσος Βάκχος, αφού ο Ώρος είναι ο παλαιότερος Χριστός, ή δεν πρέπει να υπήρξαν όλοι οι άλλοι επειδή ο Διόνυσος Βάκχος ήταν παλαιότερος από όλους τους άλλους Χριστός. Οι αποδείξεις της ύπαρξης όλων των παλαιοτέρων Χρισμένων/Χριστών, είναι τα αρχαία κείμενα των διδασκαλιών τους, τα αγάλματα, οι παραστάσεις κ.λ.π. Μα και ο Ιησούς Χριστός έχει παρόμοιες αποδείξεις που δέχεστε για τους παλαιότερος Χριστούς. Αυτόν όμως Τον αρνείστε. Αυτός όμως σας αγαπάει, να το ξέρετε...

Εσείς κυρίες και κύριοι της ορθοδοξίας που πιστεύετε στον Ιησού Χριστό και είναι δικαίωμά σας αυτό, είδατε ποτέ τον Ιησού Χριστό; Συνομιλήσατε ποτέ μαζί Του ή με κάποιους αγγέλους; Σας διαβεβαίωσε ότι είναι υπαρκτός Θεός και ότι ο Δίας είναι ανύπαρκτος; Ποιες είναι οι δικές σας αποδείξεις για την ύπαρξη του Ιησού Χριστού; Ποιες είναι οι αποδείξεις σας για την ανυπαρξία του αρχαίου Θεού Δία; Δεν ξέρετε αν υπήρξε ο Ιησούς Χριστός. Πιστεύετε σε Αυτόν γιατί σας έμαθαν από το κοντινό περιβάλλον σας να πιστεύετε σε Αυτόν. Αν το περιβάλλον σας ήταν φιλικό προς τους αρχαίους θεούς, η θέση σας θα ήταν να αρνείστε την ύπαρξη του Ιησού Χριστό και θα υποστηρίζατε την ύπαρξη του Θεού Δία.

Τώρα σχετικά με τη δημοσίευση του Παναγιώτη Δαρίβα, ότι οι πρώτοι Γνωστικοί χριστιανοί λάτρευαν τον όνο (γάϊδαρο), δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ο όνος στη γλώσσα των αλληγορικών συμβολισμών, δείχνει το σύνολο των ζωικών ειδώλων των εγώ, των παθών του ανθρώπου. Με λίγα λόγια ο όνος συμβολίζει τον ειδωλολατρικό νου των ανθρώπων, το νου που βρίσκεται υπό την κατοχή τους. Ο αρχαίος διάβολος της Αιγύπτου ο Σετ, είχε τη μορφή ενός κοκκινοτρίχη όνου, ενώ οι δαίμονες που είχε υπό τις διαταγές του, ονομαζόταν τα κόκκινα δαιμόνια του Σετ. Ουσιαστικά λοιπόν τα κόκκινα δαιμόνια του Σετ, είναι τα είδωλα, τα εγώ του νου. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε άνθρωπος έχει στον εσωτερικό του κόσμο, τον ατομικό, τον προσωπικό του διάβολο, το Θηρίο, τον Σετ.

Ο Ιησούς Χριστός τη νύχτα που γεννήθηκε στο στάβλο του πανδοχείου, υπήρχαν εκεί μέσα η αγελάδα και ο όνος. Την μέρα που μπήκε στην Ιερουσαλήμ λίγο πριν σταυρωθεί, μπήκε καβαλώντας έναν όνο. Αυτά δεν είναι συμπτώσεις, κρύβεται γνώση πίσω από τα δραματικά αυτά γεγονότα. Το εβραϊκό ιερατείο των Φαρισαίων, των Σαδδουκαίων και των Γραμματέων του ναού, όταν είδαν τον Ιησού να εισέρχεται στην ιερή πόλη Ιερουσαλήμ επί πόλου όνου, θύμωσαν, οργίστηκαν πολύ. Διότι το εβραϊκό ιερατείο υπηρετούσε τον Κρ-όνο, ήταν υποτελές στην ονολατρεία-ειδωλολατρεία. Έτσι αποφάσισαν να Τον εξοντώσουν, διότι ο Ιησούς Χριστός αντιπροσώπευε την αντίθετη από εκείνους λατρεία. Εκείνοι λάτρευαν τον όνο, ο Ιησούς πολέμησε τον όνο, τον τιθάσευσε και τον καβάλησε (χρειάζονται αρκετές επεξηγήσεις για να γίνει κατανοητό. Θα δοθούν εν καιρώ).

Τον όνο επίσης πολέμησε και τιθάσευσε και ο αρχαίος θεός Ήφαιστος. Έτσι μόνο του επιτράπηκε να επανέλθει εκ νέου στον Όλυμπο, στη κατοικία των θεών, από όπου τον είχε διώξει η θεά Ήρα. Και ο Ήφαιστος έπεφτε για εννέα μέρες...

Τώρα σχετικά με το σχέδιο. Σε αυτό φαίνεται επάνω στο σταυρό να κρέμεται ένας άνθρωπος με κεφάλι όνου. Αυτό μας λέει ότι ο άνθρωπος αυτός πολεμάει τα είδωλα του νου του και της ψυχής του μέσα από την μυστική εσωτερική ενεργειακή σταύρωση. Κάνοντας πράξη τη προτροπή του Ιησού Χριστού "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού ακολουθεί τω μοι" Ο άλλος άνθρωπος που βρίσκεται κάτω από τον σταυρό δεν λατρεύει τον όνο όπως λανθασμένα γράφει ο Παναγιώτης Δαρίβας, αλλά και οι αγνωστικιστές ερευνητές που "εξήγησαν" αυτή την βραχογραφία, αλλά με τα χέρια του κάνει έναν μυστικιστικό συμβολισμό. Δεξιά επάνω υπάρχει ένα χάραγμα στο οποίο αποτυπώνεται το Ελληνικό γράμμα Υ. Το γράμμα αυτό συμβολίζει το Δισκοπότηρο του Ιησού Χριστού και της ενεργειακής Εγκράτειας. Σε κάποια άλλα σκίτσα της ίδιας βραχογραφίας, αποτυπώνονται και επτά αστέρια τα οποία είναι γύρω από τον εσταυρωμένο πολεμιστή. Φωτο ορφεας)

Αυτή είναι η βραχογραφία από την οποία προέρχεται το σκίτσο του εσταυρωμένου όνου-ανθρώπου. Βρίσκεται στην Ιταλία.

Έχοντας όλα αυτά επεξηγηθεί με όσο πιο απλό τρόπο γινόταν, θεωρώ Παναγιώτη Δαρίβα ότι πρέπει να ανασκευάσεις ότι έγραψες για την ονολατρεία των Γνωστικών πρωτο-χριστιανών.

ΠΡΟΣΟΧΉ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!

Το παρόν κείμενο έχει πνευματικά δικαιώματα. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους αυτού, με την προϋπόθεση να αναφέρεται η αρχική πηγή του δημοσιεύματος, η σελίδα Τω "αγνώστω θεώ" Διί.

Ημερομηνία δημοσίευσης 04/07/2018