Η Αρχέγονος Χριστική Ερμητική Γνωστική Διδασκαλία

Το μεγαλύτερο και συνεχές υπαρξιακό έγκλημα που κάνει ο γήινος άνθρωπος εναντίον του ίδιου εαυτού του, είναι να παραμένει δέσμιος στη Γη των τριών διαστάσεων. Το σώμα του ανθρώπου "οικοδομήθηκε" για να υπηρετεί την ανάγκη της ψυχής ως προς την πνευματική ανέλιξή της, δυστυχώς όμως έχουν αντιστραφεί τελείως οι ρόλοι. Έτσι, αντί το φθαρτό τρισδιάστατο σώμα να υπηρετεί την άϋλη ψυχή, η άϋλη ψυχή υπηρετεί το φθαρτό σώμα. Οι τρεις διαστάσεις του πλανήτη Γη προσφέρουν απλόχερα τους άπειρους πειρασμούς, στους οποίους η ψυχή υποκύπτει συνεχώς. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι η πτώση της ψυχής του ανθρώπου συνεχίζεται.

Από την αρχική εμφάνιση του έκπτωτου από τις εσωτερικές διαστάσεις ανθρώπου στην επιφάνεια του πλανήτη Γη, υπήρξε (υπάρχει) έντονη κινητοποίηση και προσπάθεια εκ μέρους των Ιερών Ανθρώπων των Νήσων των Μακάρων ή των Ηλυσίων Πεδίων (Βασιλεία των Ουρανών) για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα εκείνη, αλλά και τις μετέπειτα. Οι Ιεροί Άνθρωποι επιθυμούσαν διακαώς την επιστροφή των έκπτωτων ανθρώπων (ψυχών) στην Έδρα των Ψυχών, στην Ουράνια Μητρόπολη των Ψυχών. Αυτή η επιστροφή όμως, απαιτούσε την κάθαρση των ψυχών από τις συνήθειες που είχαν στο μεταξύ αποκτήσει. Αυτές οι συνήθειες, είναι αυτά που ονομάζουμε σήμερα ως ελαττώματα, εγώ, πάθη, είδωλα, επιπρόσθετα ψυχικά στοιχεία, θανάσιμα αμαρτήματα, κ.λ.π. Αυτά αποτελούν και το διάσημο υποσυνείδητο του ανθρώπου, για το οποίο έχουν γραφτεί τόσο πολλά. Για επιτευχθεί όμως η κάθαρση των ψυχών από τις συσσωρευμένες ακαθαρσίες της, έπρεπε να δοθεί στους ανθρώπους μια διδασκαλία, η οποία είχε τη δύναμη με την πρακτική εφαρμογή της εκ μέρους των ανθρώπων, να καθαρίσει την ψυχή τους. Η διδασκαλία αυτή δόθηκε για πρώτη φορά στη Γη, στο έκπτωτο γένος του Αδάμ και της Εύας. Αυτή ήταν η Αρχέγονη Γνωστική Χριστική Ερμητική Διδασκαλία, η Διδασκαλία του Θεού Πατέρα-Αρχή και της Θεϊκής Μητέρας Σοφίας/Αρτέμιδας, της Μητέρας-Αρχής, οι οποίοι στην Ιερή Τους Σύνθεση αποτελούν τον Αντρόγυνο Θεό. Ουσιαστικά η Γνωστική διδασκαλία είναι ουράνια διδασκαλία τρομακτικής ενεργειακής δύναμης, η οποία δημιουργεί εντός των ανθρώπων που εργάζονται εναντίον των ειδώλων τους, την ενεργειακή Παρθενία των Μητέρων των Χρισμένων/Χριστών.

Αυτή η εσωτερική διδασκαλία έχει τα μυστικά της σύμβολα, την εσωτερική της ιεραρχία, τους αρχαίους "θεούς" και "θεές", οι οποίοι με χριστιανική ορολογία είναι οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι της χριστιανικής θρησκείας, αλλά λατρεύεται μόνον ο Πατέρας Αρχή και κανείς άλλος θεός ή θεά. Η διδασκαλία αυτή δεν είναι θρησκεία, είναι απόκρυφη φιλοσοφία από την οποία πίσω κρύβεται η ψυχολογία, η επιστήμη της ψυχής. Η ψυχή είναι το πολυτιμότερο λάφυρο το οποίο το διεκδικούν οι δυο δυνάμεις του σύμπαντος Κόσμου. Η δύναμη του Φωτός και αυτή του Σκότους, η Θετική ενέργεια και η Αρνητική ενέργεια. Αυτές οι δυο εκ διαμέτρου δυνάμεις έχουν τους στρατούς τους, τα βασίλεια τους, τους υπηκόους τους. Είναι δυο κόσμοι ενεργειακής υφής. Ο γήινος άνθρωπος είναι μοιραίο να βρίσκεται στη μέση και να δέχεται επιρροές και από τις δυο αυτές δυνάμεις, αλλά είναι αυτός που θα αποφασίσει με ποια δύναμη θα συμμαχήσει. Όποιο δρόμο και αν διαλέξει θα πάρει και την ανταμοιβή που του αξίζει. Μέχρι στιγμής η δύναμη, η παράταξη που είναι κερδισμένη είναι αυτή του Σκότους, διότι η ψυχή του ανθρώπου ενώ χτίστηκε από Φως, είναι τελείως σκοτεινή. Και αυτό συμβαίνει διότι η ψυχή είναι κατειλημμένη από εκατομμύρια εγώ, από πάθη, από είδωλα, από αμαρτήματα, τα οποία ρίχνουν τη σκιά τους στη ψυχή και κρύβουν το Φως. Τα εγώ, τα αμαρτήματα, τα ψυχικά αυτά επιπρόσθετα τα δημιούργησε (τα γέννησε) ο άνθρωπος με τη συνεχή επανάληψη προσωπικών του πράξεων αρνητικού τύπου. Εντός της εσωτερικής χώρας του ανθρώπου (ψυχής), υπάρχει μια μαύρη λίμνη με κολλώδες κατάμαυρο νερό, από την οποία αναδύονται τα νεογέννητα εγώ, με τη συνεχή επανάληψη ανήθικων και ανέντιμων πράξεων όπως ήδη έχω αναφέρει. Αυτά τα εγώ μεγαλώνουν εντός του ανθρώπου όπως τα γήινα παιδιά και σύμφωνα με την συχνότητα της πράξης που τα γέννησε. Όταν "πεινάσουν", πιέζουν τον άνθρωπο να κάνει τις πράξεις που τα γέννησε και αυτές οι πράξεις δημιουργούν ένα τύπο αρνητικής ενέργειας, από την οποία τρέφονται. Πρόκειται καθαρά για "ενεργειακά ψυχικά βαμπίρ", τα οποία τρέφονται και μεγαλώνουν από αρνητικές ψυχικές και νοητικές πράξεις του ανθρώπου. Όσο μεγαλώνουν τα εγώ σύμφωνα με τη συχνότητα των αρνητικών πράξεων, τόσο είναι δύσκολα να πάει ο άνθρωπος κόντρα στο θέλημα τους, στις ακόρεστες επιθυμίες τους. Η χριστιανική εκκλησία μιλά συνέχεια για τη νηστεία που πρέπει να κάνουν οι πιστοί. Ποτέ δεν κατανόησε ότι η νηστεία δεν είναι τροφική, αλλά ψυχική. Η πραγματική έννοια της νηστείας, είναι να μη δίνει ο άνθρωπος τροφή στα είδωλα, στα εγώ, στα πάθη του. Να μην υποκύπτει δηλαδή στις ακόρεστες επιθυμίες τους. Έτσι ουσιαστικά η κάθε ύπαρξη του ανθρώπου, είναι σκλαβωμένη σε αυτά τα αόρατα, αθέατα εγώ του τα οποία τον έχουν γοητεύσει διότι αυτός τα δημιούργησε, είναι τα αρνητικά ενεργειακά παιδιά του, οι ψυχολογικοί συγγενείς του και κυριολεκτικά τα λατρεύει και τα έχει θεοποιήσει.

Ελπίζω πλέον να αντιλαμβάνεστε και να κατανοείτε περισσότερο την προτροπή των Δελφικών μυστηρίων ¨Γνώθι σ' αυτόν", δηλαδή "Γνώρισε τον εαυτό σου". Αυτά λοιπόν τα είδωλα, τα εγώ, καλείται ο κάθε άνθρωπος να τα εξοντώσει μέσα στη ψυχή του αφού πρώτα τα γνωρίσει και στη συνέχεια τα εξολοθρεύσει, επιτυγχάνοντας την πλήρη κάθαρση της ψυχής του. Στην Ελληνική μυθολογία-μυθογραφία-ηθογραφία, οι μυημένοι μυθογράφοι αποτύπωσαν το σύνολο των εγώ του ανθρώπου εκτός των άλλων, με το τέρας το οποίο ονόμασαν Μέδουσα. Η οποία ήταν ένα τεράστιο φίδι με ανθρώπινο κεφάλι. Μόνο που αντί για μαλλιά στο κρανίο της, είχε αναρίθμητες έχιδνες. Όποιος άνθρωπος αντίκριζε κατά πρόσωπο την Μέδουσα, αμέσως πέτρωνε. Αυτός είναι ένας συμβολισμός, μια αλληγορία, η οποία θέλει να πει ότι οι έχιδνες της Μέδουσας, είναι τα αναρίθμητα εγώ, τα πάθη του ανθρώπου, τα φίδια των πειρασμών τα οποία απολιθώνουν πνευματικά τον άνθρωπο και τον καθιστούν σκλάβο τους, πνευματικά ανίκανο να αντισταθεί στους πειρασμούς των παθών του. Και είναι αδύναμος ο άνθρωπος απέναντι στα εγώ του, διότι του αρέσουν τα εγώ, γοητεύεται πολύ εύκολα από αυτά, μη ξεχνάμε ότι ο ίδιος τα γέννησε μέσα στη ψυχή του. Είναι τα δικά του αρνητικά ενεργειακά ψυχικά παιδιά παλαιοτέρων και νέων υπάρξεων του ανθρώπου. Εδώ δεν γίνεται τώρα να μην αναφερθώ στους Λόγους του Ιησού Χριστού (Ματθαίος 10:34-36), ο οποίος κήρυξε τα εξής:

"Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί τη γήν ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην αλλά μάχαιραν

ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον από του πατρός αυτού και μητρός κατά της θυγατέρας αυτής και νύμφην κατά της πεθεράς αυτής

και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού."

Η επίσημη ερμηνεία των εδαφίων αυτών σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα των χριστιανών είναι σχεδόν πανομοιότυπη. Εγώ σας βάζω ερμηνεία από τον Ι. Κολιτσάρα οποία λέει τα εξής:

"Μη νομίσετε ότι ήλθα να επιβάλω μια ψευδή ειρήνη εις την γην (όπως τη φαντάζονται οι Ισραηλίται, οι οποίοι περιμένουν τον Μεσσία ως επίγειον βασιλέαν). Δεν ήλθα να φέρω τέτοιαν ειρήνην αλλά μάχαιραν και διαίρεσιν. !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διότι ήλθα να χωρίσω τον ασεβή υιό εναντίον του πιστού πατρός του και την ασεβή μητέρα εναντίον της μητρός της και την νύμφην ενάντια της πενθεράς της !!!!!!!!!!!!!!!!

Και θα γίνουν εχθροί του πιστού ανθρώπου οι οικιακοί του, που δεν θα δεχθούν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτή είναι η ερμηνεία;;; που έκανε ο χριστιανός θεολόγος... Ευτυχώς έχει καταργηθεί το κυνήγι των διαφωνούντων με το χριστιανικό ιερατείο, διότι σε διαφορετική περίπτωση αλλοίμονο σε εκείνους που διαφωνούν... Ποτέ δεν ξέρεις όμως... Αυτή η εξαρχής εντελώς λάθος ερμηνεία είναι που έφερε τα δεινά στην αρχαία Ελλάδα. Διότι μη κατανοώντας τους αλληγορικούς Λόγους του Ιησού, εξεστράτευσαν οι χριστιανοί (!!!) με την ανάλογη βοήθεια από το Νότιο Κρόνειο ιερατείο εναντίον της Ελλάδας και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους με τη χριστιανική μάχαιρα. Η μη κατανόηση των Λόγων του Ιησού Χριστού μέχρι σήμερα, φέρνει δεινά σε οίκους και σε οικογένειες. Διότι οι πιστοί και τυφλοί πνευματικά χριστιανοί κάνουν επακριβώς ότι λέει η παράλογη θεολογική ερμηνεία των θεολόγων. Μαλώνουν με τους στενούς συγγενείς τους και με άλλους ανθρώπους, αν εκείνοι είναι αντίθετοι με τη χριστιανική θρησκεία, ξεχνώντας οι χριστιανοί το "όστις θέλει..."

Ο Ιησούς Χριστός ποτέ δεν είπε να διχαστούν οι φυσικοί άνθρωποι του οίκου, διότι θα ερχόταν σε άμεση αντίθεση με την εντολή του Πατέρα Χριστού που λέει "Τίμα τον Πατέρα σου και την Μητέρα σου" (έχει και εσωτερική ερμηνεία αυτή η εντολή). Και όπως είπε ο ίδιος, δεν ήλθε να καταργήσει την παλαιά διαθήκη, αλλά για να τη συμπληρώσει. Τι συμβαίνει τότε; Τι σημαίνουν οι Λόγοι Του, πως ερμηνεύονται; Εσείς κυρίες και κύριοι της ορθοδοξίας, πως ερμηνεύσατε τους Λόγους του Χριστού; Τους κατανοήσατε βαθύτερα; Ή κάνατε όπως σας προτρέπουν να κάνετε οι θεολόγοι και οι ιερείς ερμηνευτές; Διχαστήκατε με τον πατέρα σας, με τη μητέρα σας, με τη πεθερά σας, με τα παιδιά σας, με τη νύμφη σας σε περίπτωση που έχουν αντίθετα πιστεύω;

Τι κήρυξε τότε ο Ιησούς Χριστός;

Πόλεμο και μόνο πόλεμο εναντίον των ειδώλων, των παθών του ανθρώπου. Λέγοντας ότι δεν ήλθε να φέρει την ειρήνη στη Γη αλλά μάχαιρα, δηλαδή πόλεμο, εννοεί ότι επειδή οι άνθρωποι βρίσκονται σε ειρήνη με τα είδωλα τους, δηλαδή δεν τα πολεμάνε να τα εξοντώσουν από τη ψυχή τους, ο ίδιος φέρνει το σπάσιμο της ανήθικης και ανέντιμης ειρήνης μεταξύ του κάθε ανθρώπου και των ειδώλων του.

Ο εσωτερικός ψυχολογικός πόλεμος που θα γίνει από εκείνους που θα τον κάνουν με ελεύθερη επιλογή (όστις θέλει...) στο όνομα του Χριστού, θα έχει ως αποτέλεσμα να αποχωριστεί ο πολεμιστής από τους ψυχολογικούς συγγενείς του οι οποίοι είναι τα είδωλα, να διχαστεί από αυτούς. Οι γονείς και η πεθερά είναι τα παλαιότερα είδωλα των ανθρώπων που τα απέκτησαν σε παλαιότερες υπάρξεις. Γι αυτό υπάρχει αυτή η ηλικιακή διαφορά των συγγενών, διότι οι γιοί, οι κόρες και οι νύμφες είναι τα είδωλα, τα εγώ που τα απέκτησαν στη τωρινή ύπαρξη. Είναι δηλαδή καινούργια είδωλα, τα οποία έχουν καταγωγή στα παλαιότερα. Αυτός είναι ο εκφυλισμός του ανθρώπου ... Βλέπετε λοιπόν ποιοί είναι οι συγγενείς από τους οποίους πρέπει να αποχωριστεί ο άνθρωπος; Καμία σχέση με τα φυσικά πρόσωπα, καμία απολύτως.

Και το επιβεβαιώνει ο Χριστός λέγοντας, ότι οι εχθροί του ανθρώπου είναι οι οικιακοί του, εκείνοι δηλαδή που βρίσκονται στον ίδιο οίκο μαζί του. Μόνο που ο οίκος έχει την αλληγορική ερμηνεία της ψυχής. Ο Χριστός αναφέρεται στα είδωλα της ψυχής τα οποία τα ονομάζει ως οικιακούς εχθρούς, δηλαδή ως τους εχθρούς της ψυχής. Και δεν αναφέρεται ως εχθρούς του ανθρώπου στους φυσικούς ανθρώπους που συστεγάζονται μέσα στο ίδιο σπίτι.

Αυτή είναι η Γνωστική ερμηνεία των Λόγων του Ιησού Χριστού. Διαβάσατε πουθενά αλλού αυτή την ερμηνεία; Σας έδωσαν οι θεολόγοι και οι ιερείς σας αυτή την εξήγηση; Αδελφέ χριστιανέ, εσένα που πιθανώς σε ταλαιπώρησε πολύ η ερμηνεία που δόθηκε από τους ορθοδόξους, ορίστε η αυθεντική Χριστική Γνωστική ερμηνεία. Μη διχάζεσαι από τους φυσικούς συγγενείς σου από την λάθος ερμηνεία των θεολόγων ερμηνευτών.

Η εγωλατρεία του ανθρώπου είναι η πραγματική και άκρως επικίνδυνη για την ψυχή ειδωλολατρεία. Η ειδωλολατρεία δεν είναι η λατρεία οποιουδήποτε ομοιώματος, αλλά η λατρεία των παθών, των εγώ, των ειδώλων του ανθρώπου. Αυτή είναι η αυθεντική ερμηνεία της λέξεως ειδωλολατρεία. Να λατρεύει ο άνθρωπος τα πάθη του.

Ο αρχαίος ήρωας Περσέας είναι εκείνος ο άνθρωπος-πολεμιστής ο οποίος αποκεφάλισε την Μέδουσα με τη βοήθεια της Θεάς Σοφίας/Αρτέμιδας/Αθηνάς. Αυτός είναι ένας αυθεντικός ήρωας, ένας αυθεντικός άγιος, διότι εξόντωσε τα πάθη της δικής του ψυχής. Η Μέδουσα που εξόντωσε ήταν η δική του η προσωπική, η ατομική Μέδουσα και όχι των άλλων. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του Μέδουσα να εξοντώσει, την δική του αρνητική λεγεώνα, το δικό του Θηρίο. Η εξόντωση της Μέδουσας φαντάζει τρομερά δύσκολη και είναι δύσκολο έργο, είναι όμως εφικτό να επιτευχθεί.

Αιώνες αργότερα ενσαρκώνεται στο πλανήτη Γη ο Κοσμικός Χριστός στο πρόσωπο του Ιησού, ενός μέγιστου Γνωστικού Ιεροφάντη των Θεϊκών Μυστηρίων, και κηρύττει εξ αρχής την λησμονημένη από τους ανθρώπους και τα αρχαία ιερατεία Γνωστική διδασκαλία, την οποία αρνήθηκε (!!!) πρόδωσε (!!!) και μίσησε (!!!) το χριστιανικό ιερατείο. Το οποίο αφού πρώτα εγκαθίδρυσε την ισχύ του με το διάταγμα των Μεδιολάνων περί ανεξιθρησκείας, στη συνέχεια και αφού επί πολλά χρόνια πριν συκοφαντούσαν τους Γνωστικούς ως ανήθικους και αιρετικούς, τους κυνήγησε ανηλεώς εξοντώνοντας τους.

Μέσα στα ευαγγέλια υπάρχει η αναφορά σχετικά με τον Ιησού Χριστό και τη συνάντησή που είχε με έναν "δαιμονισμένο" άνθρωπο (Μάρκος 5:9) Ο Ιησούς ρωτά τον δαιμονισμένο, ποιο είναι το όνομα του. Απαντώντας το δαιμόνιο, λέει ότι το όνομά του είναι "λεγεών", διότι όπως είπε ο δαιμονισμένος, υπάρχουν και άλλα δαιμόνια όπως αυτό μέσα του. Τα δαιμόνια αυτά είναι τα εγώ, τα ελαττώματα, τα πάθη, η λεγεώνα που είχε γεννήσει η ψυχή εκείνου του ανθρώπου στο πέρασμα των υπάρξεών του. Η λεγεώνα είναι στρατιωτικός όρος ενός συνόλου στρατιωτών η οποία αποτελείται από 6.000 πεζούς λεγεωνάριους και από 300 ιππείς. Προσέξτε όμως. Όταν ο δαίμονας του θυμού απάντησε στον Χριστό, του είπε ότι είναι λεγεώνα, που σημαίνει ότι ο κάθε λεγεωνάριος είναι και από μόνος του μια άλλη λεγεώνα. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στη ψυχή του ανθρώπου εκείνου υπήρχαν 6.000 λεγεωνάριοι επί 6.000 ο καθένας, και 300 ιππείς επί 300 ο κάθε ένας. Κάντε τις μαθηματικές πράξεις και δέστε τα τρομακτικά νούμερα των εγώ που υπάρχουν μέσα στη ψυχή του ανθρώπου. Αυτά τα εγώ του ανθρώπου δεν είναι δυνατόν να εξοντωθούν ούτε με τις προσευχές, ούτε με τις εξομολογήσεις, ούτε με τις τροφικές νηστείες, ούτε και με τις καλές πράξεις, όπως ανεύθυνα κηρύττει στους πιστούς της η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία, αλλά και οι χριστιανικές εκκλησίες γενικότερα. Απαιτείται πόλεμος εσωτερικός ενεργειακός, απαιτείται ο άνθρωπος να πολεμήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Καρδιά εναντίον καρδιάς και νους εναντίον νου είναι οι τρομερές εσωτερικές μάχες. Αυτό έκανε ο αρχαίος ήρωας Περσέας και εξόντωσε την Μέδουσά του, την προσωπική λεγεώνα του. Πολέμησε τον εαυτό του. Η μάχαιρα στην οποίαν αναφέρθηκε ο Χριστός, είναι ο εσωτερικός πόλεμος του ανθρώπου εναντίον των εγώ, των ειδώλων της ψυχής του, τα οποία εξοντώνονται με την μάχαιρα, το σπαθί. Όπως ακριβώς έπραξε ο Περσέας. Και όχι η εξόντωση του ανθρώπου από τον άνθρωπο, όπως έκαναν οι χριστιανοί δολοφονώντας τους Έλληνες στο όνομα του Χριστού. Η μάχαιρα για την οποία μίλησε ο Ιησούς Χριστός, είναι επίσης το σπαθί με το οποίο ο κατά πολύ προγενέστερος ήρωας Περσέας, αποκεφάλισε το σύνολο των ψυχολογικών του εγώ, την Μέδουσα του, την λεγεώνα του. Αντιλαμβάνεστε θέλω να πιστεύω, ότι ο Περσέας μετουσίωσε σε πράξη τους Λόγους του Χριστού, πολύ πριν ενσαρκωθεί ο Ιησούς και κηρύξει την Γνωστική Ερμητική διδασκαλία, στην οποία είχε μυηθεί ο κατά πολύ αρχαιότερος στα έτη που εμφανίστηκε ήρωας-άγιος Περσέας, ο οποίος ήταν ένας αρχαίος Χρισμένος/Χριστός.

Αυτό το μυθογραφικό-ηθογραφικό γεγονός (και όχι μόνο αυτό) δείχνει την ίδια αναλλοίωτη και διαχρονική Γνωστική διδασκαλία, την οποία οι χριστιανοί ιερείς, οι θεολόγοι αλλά και οι πιστοί (οι οποίοι έχουν τελείως άγνοια γι αυτήν) θεωρούν ως τη πιο επικίνδυνη αιρετική διδασκαλία (!!!) και τους Γνωστικούς χριστιανούς ως επικίνδυνους αιρετικούς !!! Δηλαδή τους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να εξοντώσουν με τον εσωτερικό προσωπικό ψυχολογικό τους πόλεμο τα εγώ, τα πάθη της ψυχής τους, πάντα σύμφωνα με την Γνωστική διδασκαλία του Ιησού Χριστού (όστις θέλει οπίσω μου ελθείν...), το ορθόδοξο ιερατείο και οι χριστιανοί πιστοί, τους θεωρούν αιρετικούς !!! Ενώ αυτοί κηρύττουν στους πιστούς τους ότι ο Ιησούς Χριστός με τη Σταύρωσή Του εξαγόρασε τις αμαρτίες των ανθρώπων, άρα ο άνθρωπος δεν είναι απαραίτητο να εξοντώσει τα είδωλά του. Εάν ο Χριστός εξαγόρασε τις αμαρτίες των ανθρώπων, τότε γιατί καλεί τους ανθρώπους να απαρνηθούν τον εαυτό τους; Να απαρνηθούν δηλαδή τα είδωλα, τα πάθη τους; Δεν τα εξαγόρασε ο Χριστός με το Αίμα Του; Γιατί καλεί λοιπόν τους ανθρώπους να σταυρωθούν και εκείνοι, παίρνοντας το προσωπικό τους σταυρό στο ώμο και να Τον ακολουθήσουν στο Γολγοθά; Με βάση την ερμηνεία που έχουν κάνει τα χριστιανικά ιερατεία, υποτίθεται ότι ο Ιησούς Χριστός εξαγόρασε τα πάθη των ανθρώπων, δίνοντας ως λύτρα το Ιερό Του Αίμα. Έτσι δεν είναι; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι κάτι δεν ταιριάζει, ότι κάτι δεν πάει καλά; Υπάρχει τεράστιο ερμηνευτικό και θεολογικό κενό στην ερμηνεία των αγνωστικιστών χριστιανών θεολόγων και ιερέων. Και όχι μόνο σε αυτό το εδάφιο, όσον αφορά τα περί σταυρώσεως του ανθρώπου. Στο ευαγγέλιο του Ματθαίου 10:38-39 επαναλαμβάνει ο Ιησούς την αναγκαία προσωπική σταύρωση που πρέπει να κάνει ο άνθρωπος. Όχι σταύρωση θεωρητική με όμορφα λόγια που δεν έχουν καμία εσωτερική αξία, αλλά σταύρωση εσωτερική πραγματική.

"και ος ου λαμβάνει τον σταυρόν αυτού και ακολουθεί οπίσω μου, ουκ έστι μου άξιος

ο ευρών την ψυχή αυτού απολέσει αυτήν, και ο απολέσας την ψυχήν αυτού ένεκεν εμού ευρήσει αυτήν"

Εδώ σε αυτό το εδάφιο οι χριστιανοί ερμηνευτές έσπασαν όλα τα κοντέρ παρερμηνείας. Διότι μετέφρασαν και ερμήνευσαν την ψυχή ως ζωή !!! αλλά και τα λόγια του Ιησού περί ψυχής δεν τα κατανόησαν ούτε στο ελάχιστο. Διότι η ψυχή είναι εκείνη η οποία πρέπει να σταυρωθεί και να καθαρθεί και όχι η ζωή.

Στην Αποκάλυψη (13:18) γράφει ο ευαγγελιστής Ιωάννης τα εξής:

" Ώδε η σοφία εστίν' ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου' αριθμός γαρ ανθρώπου εστί' και ο αριθμός αυτού χξστ"

"Εδώ είναι η σοφία. Όποιος έχει σοφό νου ας κατανοήσει τον αριθμό του θηρίου, διότι αριθμός ανθρώπου είναι. Και ο αριθμός αυτού είναι εξακόσια εξήντα έξι (666)"

Πόσα και πόσα δεν έχουν γραφτεί για το εδάφιο αυτό, αλλά τελικά εξηγήθηκε ποτέ; Σύμφωνα με έναν διάσημο ορθόδοξο μοναχό, ο αριθμός αυτός είναι παλιός φορολογικός αριθμός χρυσού των εβραίων, τον οποίον τον επανέφεραν σε χρήση. Σαν αριθμός ανήκει στον δαίμονα του πλούτου Μαμμωνά. Και έτσι ο ορθόδοξος μοναχός "έλυσε" ένα άλυτο πρόβλημα 2000 ετών, στο οποίο όπως γράφει ο ευαγγελιστής απαιτείται η Σοφία για να επιλυθεί. Σε αυτή την ορθόδοξη εξήγηση όμως δεν βλέπω να υπάρχει η Σοφία, ούτε και είναι απαραίτητη η Σοφία, παρά μόνο η γνώση ότι ο αριθμός 666 συμβολίζει τα σταθμά του χρυσού των εβραίων. Μιλάει από μόνο του ότι η ορθόδοξη εξήγηση του μοναχού δεν είναι η σωστή.

Θα προχωρήσω σε μια άλλη εξήγηση γνωστικού επιπέδου, η οποία καλύπτει ερμηνευτικά το παραπάνω εδάφιο. Η ερμηνεία του οποίου είναι ξεκάθαρη στα μάτια όλων, αλλά όλοι όσοι το διαβάζουν "κοιτάζουν" αλλού. Το εδάφιο αναφέρεται στον άνθρωπο, λέει ότι ο άνθρωπος είναι το θηρίο. Και είναι το θηρίο ο άνθρωπος και ο άνθρωπος το θηρίο, διότι δεν εξόντωσε τα ζωώδη είδωλα, τα ψυχικά θηρία της ψυχής του. Ο αριθμός 666=χξστ είναι αρχικά τριών λέξεων οι οποίες λένεριστικού ξένος σταυρού", ή "ξένος Χριστικού σταυρού". Και είναι ο αριθμός του θηρίου-ανθρώπου, διότι έχοντας επιλογή να ακολουθήσει τον Χριστό, δεν Τον ακολούθησε στην πρόσκληση που του έκανε και δεν σταυρώθηκε εξοντώνοντας τα είδωλά του. Η εσωτερική ενεργειακή σταύρωση για να γίνει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη της Σοφίας, όπως σωστά έγραψε ο Ιωάννης, ο ευαγγελιστής.

Έγραψα όλα αυτά τα ελάχιστα διότι είναι απαραίτητο να κατανοήσετε ότι ο Ιησούς Χριστός δεν σταυρώθηκε για να πάρει τις αμαρτίες μας, αλλά για να δείξει την Οδό της λύτρωσης με το παράδειγμα της Θυσίας Του. Τα χριστιανικά ιερατεία παραπλανούν τους πιστούς τους εδώ και 1.700 χρόνια λέγοντάς τους ότι αρκούν οι τροφικές νηστείες, οι προσευχές, η εξομολόγηση και πάνω από όλα να είναι υπάκουοι στα λόγια των "αγίων" τους και των "αγίων πατέρων" του, τους οποίους φυσικά τους αγίασε το ιερατείο, οι ιερείς δηλαδή... Βεβαίως μιλάνε και για τα είδωλα, τα πάθη των ανθρώπων, αλλά προτρέπουν τους χριστιανούς να τα πολεμούνε με νηστείες και με προσευχές, οι οποίες είναι το ψωμοτύρι των ειδώλων. Αν είναι δυνατόν.. Με όλα τα ανωτέρω "πολεμικά έργα" βεβαιώνουν τους χριστιανούς ότι θα είναι άξιοι του Χριστού!!! και σίγουροι κάτοικοι της Βασιλείας των Ουρανών. Εδώ πλέον παύει η λογική και αρχίζει η ...ορθοδοξία.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΠΡΟΣΟΧΉ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!

Το παρόν κείμενο έχει πνευματικά δικαιώματα. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους αυτού, με την προϋπόθεση να αναφέρεται η αρχική πηγή του δημοσιεύματος, η σελίδα Τω "αγνώστω θεώ" Διί.

Ημερομηνία δημοσίευσης 04/07/2018